joi, 4 noiembrie 2010

HAEMATOCOCCUS PLUVIALIS - Protectorul celulelor


Cu dimensiunea de 0,1 mm, a trezit interesul multor oameni de știință. Omul de știință francez Girod-Chatrans, în anul 1797 a studiat această microalgă care în lipsa razelor solare sau a substanțelor nutritive se colorează în roșu (sânge). În 1944 biochimistul englez Tisher atribuie această culoare unei carotinoide conținute, numite astaxantină.

Între timp astaxantina a fost declarată cel mai puternic antioxidant cunoscut. Datorită acestei substanțe, această microalgă poate rezista chiar și 40 de ani fără apă și substanțe nutritive, pot rezista căldurii verii și celor mai reci ierni. Ele își recapătă culoarea verde și starea activă când condițiile redevin prielnice. Faptul că microalgele au rezistat tuturor vicisitudinilor climaterice, se datorează în mare măsură conținutului lor de astaxantină!

Datorita continutului de astaxanthin, antioxidantul numarul unu in lume, si a vitaminelor, mineralelor, enzimelor, microelementelor, metabolitilor secundari si aminoacizilor esentiali pe care le contine, protejeaza creierul si ochii – inflamatii, cataracte.
Un antioxidant unic în natură, cu protecţie foarte eficientă în combaterea radicalilor liberi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu